Bila Kita Buat Baik Orang pula balas kebaikkan kita dengan kejahatan

Elow2 sama suma..ok entry hari ini saya nak bercerita sedikit tentang perangai sesetenga orang niey, bukan nak mengaibkan orang tue TIDAK SAMA SEKALI sebenarnya kejadiaan niey berlaku pada diri saya sendiri sememangnya kita di ciptakan tidak sempurna pasti ada cacat cela kan..sebab itu lah kita di berikan didikan agam dari kecil lagi supaya kita tak lupa sapa diri kita mana asal usul kita dan tahu sapa yang menciptakan kita..kita di jadi kan dari tanah maka akan kembali juga kedalam tanah.

Persoalannya di sini kenapa sesetengah urank tue suka nak memaki urank lain?Di sini la permulaan jalan cerita enty kali ini...saya ada seorang kawan classmate saya sendiri ok merangkap partner saya dalam membuat final projek nasib baik dah lepas...nak d ingat kan balik memag sungguh geram saya dibuat nyer....OK fine saya tahu lah diri saya niey pmpn tak la pandai sngt mcm awk 2?ok fine i know who i'm...(mula lah nak memanas tue)
dah lah kta di perkecil kan tak harap konon keje pmpn tapi apa yg kaw buat???(bukan nak membanggakan diri)dari awl sem sampai la dkt2 nak benrang tak ada apa hasil nyer...setiap kali jmpa penyelia itu2 jgk la yg kaw tunjuk sngt kan...mengharapkan login jer???hampeh e2 pon bru 1 user kan?????hotttt derhhhh..
last2 aq juga la yg kena buat kan???dah 2 cuma 3 week jak aq nak kena siap kan semua 2 tidor tak ckup semua pon tak buat gara2 nak siap kan sistem 2...tapi kan kan repor aq jgk ker nak kena tolng buat???
WOI CIK ABG OIIII event aq niey pmpn jgn la suka2 hati nak buli.....Aq ada perasaan taw...Tak kan repot 2 pon tak boleh nak sttle dating ada plak masa kan???Korng rasa korng pnas tak law kna buat mcm 2???Sabar jak la...
Siap maki2 urank lagi gara tak nak buat repot...ok fine mmg ada salah aq sbb libat kan hal peribadi saorry 2 says lah bila dah pns kaw maki lg aq hot lah juga...law kamu kan kamu suka ker kena maki mcm niey?
SIAL??KIMA?SIAL MACAM ANJING???
kamu suka ker mcm 2??sabar jer lah aq...pas nie tak akan ada maaf lagi buat mue...tak kisah dah law kita tak berkawan pon sbb bg aq kaw tak pena penting pon dan kaw bukan sapa2 dalam hidup aq sbb kebahgaian aq terletak pada famliy aq,masa dpn aq dan Atas Restu ALLAH....

APA pun buat insan seperti kaw apa yang kau buat dgn aq kaw akan dapat balik Percaya lah Life is karma,apa yang kita buat kita akan dapat balik... I HATE U VERY MUCH...
that all....

13 comments:

ketawariang said...

fuhhh panas ni... :D
biaselah tu lelaki...lagi2 ade awek...mmg lupe daratan sikit....dulu pun ade member camtu...actually skrg pn ade lg...awekd ie ade,pergh terus x nmpk org lain... annyoed kan?

btw salam singgah dari blog abg ben.... cantik pink ni.... awak pun cantik jugak! :D

http://saiffah.blogspot.com/

fahmie firas said...

Jumpa awak dari segmen abg BEN ASHAARI
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
Klu free jemput singgah blog saya
http://fahmiefiras.blogspot.com/

Miz_SuRaYah said...

ketawariang ::geram lah rasa nyer..apa tak nyer dah la 2 final projek punya p senng2 p dating yg mati nya saya buat 2 semua keje sndiri geram derh...
famhie::salam kenalan jgk...ok saya akn follow blog awk...wait me heee

ketawariang said...

macam ni...kn ms nk hntr projek ade evaluation form... utk nilai partner...so ms tu letak la marks yg rendah...then btau kt penyelia...
ape sbnanye yg die wat utk projek tu...percayalah,marks die akan rendah... x adil la awk buat kje die dpt marks kn?

Miz_SuRaYah said...

ketawariang e2 la sy pun plan nak buat mcm 2 jgk...sakit hati kta ssh2 buat dya free2 dpt marks kan...i will do that tak perh kan jd jht heee

ketawariang said...

mmg kene buat cmtu...or else die ingt pompuan snang dibuli...kadang2 kene gk jdk selfish sbb kite dah ssh pyh kn..

Miz_SuRaYah said...

yer...i think so...tapi ntah la kdng2 kita buat baik urnk bls kita mcm niey kan...kdng2 tuk durnk bnasib baik plk dr kta...hurmmmm ssh nk ckp...

blogtilldrop said...

jgn la marah2 sangat

Miz_SuRaYah said...

tak mrh p hot jer heee

ketawariang said...

xpela....fikir mana yg terbaik utk awak ye?
kalau sy,mmg itu yg sy buat....ms isi evaluation form tu,hentam terus..

Miz_SuRaYah said...

wahhh best nyer...klu la dpt hrp dpt la sy buat mcm 2...sapa nk bg urnk mrk snng2 kan?
kta plak ssh nk buat...

elie said...

sbar la aa su...chayo2..ngee..

Surayah said...

ok tq ar elie...tq jua coz kaw sudi bntu aq hehhehe