Cara masukkan lagu dalam blog

As'salam semua...apa khabar anda para blogger semua?
Hopely semua sihat lah yer...
entry kali berbeza sekali dan buat julung-julung kali nya saya nak membuat simple tutorial, ini pun diatas pertanyaan kawan
maka saya pon buat lah the simple tutorial buat para blogger yang baru ok...

tutorial nyer :)

1. Mula-mula korang pergi ke bahagian Dashboard.

2. Kemudian, pergi ke bahagian Design untuk edit layout korang tue...

3. Sesudah tue korang boleh lah click bahagian yang Add Gadget, dalam Add Gadget tue korang dikehendaki untuk membuat pilihan...banyak pilihan yang orang boleh..korang explore lah sendiri yer...

4.  Dah nama nya tajuk cara nak masukkan lagu jadi korang kena lah pilih yang HTML/JavaScript.

5. Selepas itu korang boleh lah masukkan code lagu yang korang nak masukkan tue....
kan simple jer...macam mana nak dapatkan code lagu tue?ok senang saja korang boleh try kat salah satu laman web ini.
-
-
-

Anyway good luck and selamat mecuba ^___^

p/s::hopely dapat membantu lah yer...

2 comments:

UYC said...

sy rase annoying la blog yg pasang lagu ehehee :D

Surayah said...

e2 mmg kebenarnyer...tp urank nak minat ajar so...ajar jela...tak begitue UYC?