Bila Terasa Pandai Mula lah nak menyombong

Bila terasa pandai mula lah menyombong...susah nak cakap,
adalah seorang budak nie
nak d kata kan pandai tue boleh tahan lah mmg dia niey budak pandai tapi KEDEKUT dgn ilmu

kamu menyampan tak dgn urnk yg mcm niey?

eeee kan berkongsi ilmu tue bgs...makin banyak ilmu yang kita kongsi kan itu makin banyak lah ilmu kita akan bertambah tidak begitu?
hurmmm dah mmg dia tue pandai tapi sungguh mengada2 taw...Tolong lah jgn kedekut ilmu itu...ilmu tue dan kepandian tue Anugerah Allah..Kang di tarik o Allah sapa yg susah?diri sendiri juga kan 

ingat2 lah yer...


Tension Tension Tension

Tak dapat d gambar kan mcm mana perasaan niey...
Apa nak cakap terlalu busy dgn kehidpuan sbgai seorang pelajar
lbh2 lg jadi pelajar semester akhir...busy dgn FINAL PROJEK...
owh no tgl 2 week lg nak prsent final projek...Langsung tak nak pon pgress sistem niey
WHAT SHOULD I DO?
heLp me...owh no
PHP?
Sistem?
Tidakk Tidak Mummy i really need u
kawan2 need u r all.
help me..
next week test amali modul web
 hoooo mti la niey...
coding lg...
sistem?coding lg..
PHP php tak hbs dgn PHP eeeee
geram nyer niey...
cpt2 la siap...cpt2 la sukses yer..
Amin....
Good LUck
chayo...chayo...
^____^

No Valentine Day No maksiat

Today 14 feb...hurmmmm sebuat jer tarikh niey mesti mejadi kesukaan pasangan yang sedang hangat bercinta..Tak begitu? Tak pernah pun dalam islam menganjurkan perayaan hari kekasih ini dan tak pernah pun tertulis di dalam kitab kita untuk meraya kan perayaan seperti ini.btl tak?Sebenarnya valentine day niey di haramkan dalam agama islam hal ini adalah kerena perayaan ini adalah amat bertentangan dengan agama dan budaya kita..Hari kekasih ini boleh diketegori kan sebagai hari kemaksiataan dimana pasti ada saja kemaksiataan yang akan berlaku apa tidak nya...Sebagai contoh nya sepasangan kekasih si sang lelaki mula lah nak menilai cinta sang perempuan untuk membuktikan cinta mereka, bila nak membuktikan cinta tue mcm2 yang akan tergadai maruah diri tergadai kehormataan diri tergadai kesucian pun tergadai, sang perempuan mula la cair dek pujukan rayu sang lelaki,Wahai kaum adam begitu ka cara untuk kita membukti kan sayang dan cinta kita?menggadaikan kehormatan diri?TIDAK SAMA SEKALI OK..(Kita besar kan ckit tulisan nya bg nampak). Bila semua dah tergadai dah nak sembilan bulan sembilan hari nahh disitu dia perut pmpn membesar dan nak pecah nak meletup dah nak kuar baby adakah sang lelaki akan bertanggungjawab semua tue?TIDAK SEMUA YANG AKAN BERTANGGUNGJAWAB kalau ada pun malu keluarga beb???tak sian ker kat mak bapa yng bersusah2 nak pelihara dan menjaga kurng dri kecik  hingga ke besar sediakan keperluan dan memberikan didikan kat kurang suma 2 kerna mereka harapkan yang terbaik untuk kamu.TAK SIMPATI KAH KAMU ? dan rasa nya negara kita pernah heboh suatu ketika dahulu tentang kes pembuangan bayi...hal ini bolh dihubungkaitkan dengan valentine day.Nak membuktikan cinta tapi maruah tergadai..Malu bebb...

   Bagi umat islam sekalian tidak salah rasa nya kita saling ingat mengingati bukan kah itu di tuntut di dalam islam.?Orang tidak akan menghormati kita andai kita tidak menghormati diri kita sendiri dan pesanan buat sang lelaki dan perempuan.

p/s buat sang lelaki andai kamu mencintai pasangan kamu cintailah dia Hanya kerana Allah dan diri kan lah hubungan kalian atas dasar cinta kepada Allah bukan nya cinta yang didirikan atas dasar syaitan durjana..

P/s buat sang perempuan hormati la kehormataan diri mu peliharalah kesucian mu kerana tak akan ada nilai nya diri mu andai kamu pergadaikan mahkota mu.Dan serahkan lah mahkota mu hanya untuk pasangan mu yang halal..

Ingat-ingat lah dan selamat beramal...

Ujian Java

hooooo baru2 niey busy sngt dgn ujian teori nyer dan ujian amali nyer...
law nak sebut pasal ujian teori tue ok ckit kot..sbb kne bnyk baca dan lbh bnyk fakta..kot lerhh
padahal tak gak dpt result yg OK..buat malu diri jak heee..tapi bila da mula nyer masuk ujian amili arrr itu dia...
mula la nak buat coding meng coding 1 patah haram pon aq tak fhm taw...
tak reti nak buat law reti pon yg basic2 jak p entah btl entha tdk...
ada ka ptt ssh nyer soalan 2...hahhaha y geram nyer boleh2 tak dapt nak display output bg soalan kedua 2...
ada sapa2 yg blh bntu2?mna ada book jak la yg boelh bantu dan diri sendiri jak yg boleh bantu..

Tak perh pas niey kena khatam coding la niey heee bkn nyer khatam facebook & blogger heee
ingat2 la yer....

09/02/2011

yaya this my bufday ..hehehe
dah masuk 21 tahun dah boleh kwen ker niey ek??heee (gatai nyer)...
apa pun happy bufday tuk diri kue sendiri..


Status sebagai seorang anak
=mummy terima kasih kerana melahirkan aq ke dunia ini
=terima kasih kerana membesarkan aq sehingga aq menjadi seperti sekarang
= mumy terima kasih atas kasih sayang yang telah kaw berikan kepada anak mu ini.
= mumy terima kasih kerana sanggup melayan kerenah anak mu ini...
= mumy tq buat segala nyer..apa pon mumy adalah yang terindah dalam hidup ku
= mumy anak mu ini terlalu menyayangi dan mncintai mue..


Status sebagai seorang tunang
yehhhhh tahun niey tahun pertama sambut ulang tahun yang berstatus kan tunang urank besa nya 
dengan cople sekarang sungguh berbeza upa nyer hee...dan bergelar tunang urnk sedar tak sedar jak heee..thnx 2 my papa 4 da kasih syg yg papa berikan buat mama..
=thnx papa bab buat mama btl2 terharu dengan wish papa semalam dan mama berjanji setia
akan sentiasa menjaga hubungan kita dan sentiasa menjadi kan papa lelaki yg mama cintai dan akan kekal hingga ke hujung hayat mama.
=thnx papa mama btl2 terasa sungguh bahagia bila disayanagi dan dicinati o papa walaupun terlalu banyak kerenah mama dan terlalu banyak yg papa masih rahsia kan dr mama...mama akan ttp syg papa yey yeyeee \m/..


To My Friends 
=Onie
=any
=alys
=pink(fena)
=eyfa
thanx buat kurang bab buat sprice party bufday aq smlm 
dan thnx u tuk kek nya jua key.... i Love it thanx kwan2x..
hurmmm pic nyer nanti uplod yer tuk part ke-2 hehehehe(mls nak upload n edit sbnr nyer 2 heee)

Happy happy happy..

Sebuat jak pasal happy mesti senyum2 kan mcm 2 la mood bila rasa happy..
lebih2 lagi bila di sayangi oleh tunang tercinta...sapa tunang 2?mesti lah papa cyunk i love u faisal muuuaxxx..
really2 love n miss n need u owez..

Yeaahhhhh have a date yestrday...heheheheh date jerh msti nak gdh niey gara2 sikap me yg suka cemburu dan kecik hati lerh niey apa tak nyer....sal no hp bekas pn nk jelez teruk kn perngai pmpn niey heee nsb la papa cyunk me jenis yg bersabar dan sngp nak layan kerenah tunng tercinta  heeee..

Masa dalam perjalan nak go to kk kami tak bercakap pon..gara2 dya mrh dya bawa kete2 laju..tak taw ker yg kta niey tkt??thn jak la tkt 2 hooo...yehhhh pujuk dan pujuk stilll senyap p bila da me minta maaf...senyap 4 a moment pas2 everything is good heee so sweet when dya punjuk n kiss my hand..i like it..really2 miss it and need it again happen 2 me heee..sweet memory happen 2 me yestrday heee...i LOve papa cyunk heee

That all heeeeeeee ^________<

Februari

yeyeyyeye today is 1st february 2011..
time is so fast, january passed with sweet and bitter memories, welcome to february 2011hahhaahaa...just want story a little story and 1st feb with my new sweet memory heeestory stared in early morning open my facebook account..pastu chat berbunyi hurm (nama urnk) pas2 tny bro...
 dialog di antara aq dan abg aq
me::abg sapa urnk yg bernama (........, niey ka yg penulis majalh kapcai 2?)?abg::yer dya lerh 2...yg bhgian zone borneo punya..me::owh best nyer..FINISH
sesi perkenalaan bermula...wahhhh mmg best la berknln dgn dya lbh2 lg dya adlah seorng penulis tak bg2 ker....wowwwww excited nyer dan happen in early morning....and i learn something 2day ... \m/ rock nohh...
Sampai di sini sajalah yng nak di kongsi kan heee