Posto..posto..exam coming

Hello..hello and salam semua...alamak minah niey post entry baru lah pula...ok sebenarnya entry kali ini ditujukan khusus buat blogger2 yg dok tungu chat mereka dibalas dan blog mereka dibalas...sorry buat semua yer...sbb buat masa sekarang tak ada masa n niey ak bls lg pon line slow ar....sorry suma key...mesti nymaphkan post baru boleh plak chat tak plak kena bls..ok sorry2 yer...

Memandangkan sekang niey study week and next week ada 2 paper and next week yg satu lagi ada 1 paper..ok  pas exam dah siap and aq dah balik rumah kat sabah 2...sure aq akan balas semua chat korng dan follow serta terjah menerjah kat blog kamu....sekarang niey aq dalam mood nak exam nak stdy...

Ok sampai disini jela buat entry kali niey...taaa daaaaa wish good luck 4 me...Amin

Balik kampung

Taaaa da....i'm back bila dah post entry pas menghilang mcm chipmore ar balik2 la 2 nak post entry baru...p tak apa e2 adalah satu peningktan baru buat diri ini...opsss tapi mini projek tak siap g...tp nak juga on9 kejap....heheheh law la my prince taw msti parah dibuatnya...tapi entry  d ptng yg mulia lg redup ini ditujukan khusus buat my prince heeee @ pun nama manjanya papa or tembab(pandai2 la buat nama tuk dya...p tak perh dya suka jgk sbb dya pon pgl me dgn pgln manja hee...jan jelez taw ^___^)..

Dah namanya tajuk balik kampung...mcm best jer 2...hheeee tapi bukan bermakna aq balik kampung ari niey tapi.....saat2 nak balik kampung nak dekt...wekkkk aq nak balik kampung wek....heee skang niey tgl 3 mgu mcm 2 kot aq nak balik kampung dan meninggalkan bumi mukah sarawak ini heheee...

Amboi aq niey belum pon exam dah fikir bali kg.....heee lantak la aq punya suka lerh hee....
aq nak kasih taw sama kamu urng heee(pelik semacm jak ayt aq niey heee)...Aq rindu sama tunang aq...tpi yg best nya nanti aq balik sabah tunang aq yg jemput aq kat airport memandangkan kesihatan mummy yang belum sembuh sepenuhnya dari operation ari 2...so my papa yg akan jemput aq heee....niey yg best niey...part n perkara yg paling bst berlaku...mesti papa bawa p mkn n then p tgk wayang dan perkara yg wajib p kbox..walaupun suara aq tak sdp hentam jak la....mmg e2 da cara hidup kami...lantak la...terasa nak cpt2 balik kg n tak sabar nak jmpa mummy,adq,baby nina,baby farah ariqah, my datuk...dan my prince heeee..

<<<PAPA MAMA RINDU PAPA>>>

08/04/2011

Salam...entry kali ini ntah apa lah makn tarik tue yer???mesti koramg tertanya2 kan....sebenarnya bila nak menyebut tarikh ini dalam keadaan mood yang begitu sayu sebenarnya dalam keadaan geram pun boleh jgk lah...sebenarnya mcm niey ari ini kan ari jumaat sepatutnya menjadi hari yang baik tapi dipendakan cerita lah...

Ta ta ta da da....hehhehe(ntah apa2 la 2..) hurmmmm setelah melalui ari isnin yang dimula kan dengan ujian pastu sambung ari selasa rabu dan khamis penuh dengang ujian dan kuiz yang tak pernah lah nak putus2...assgnment dan sebagainya dah berlambak dan perlu juga dilakukan...heeee akhirnya ari jumaat pon tiba....hari ini kelas kami ada 2 subjek jer...tapi memandangkan lecture kami nak buat ujian web jadi tambah jadi 3 kelas la yer...btl ker aq kira 2???btl kot...

Kisah di awal pagi....semalam tidur lewt kelas pagi ini bermula pukul 7.30 pagi awal joo....dan ada pembentangan pula kelas awal niey taw...nak dijadikan kisah bila me n roomate bangun jam 7.30...opsss terlebih tidur plak niey taw...kelam kabut nak mandi...nak besiap sampai kelas cik dah mrh2 nsb kena bg masuk kelas jgk hee....dah 2 niey kisah paling malang sambung kelas ke-2 pula pembentang mini projek...mula2 masuk kelas lect ok jer gelak tawa n suma nyer...tapi bila part 2 budak laki bentng mini projek sistem ok dan interface p bila function tak ada function pula....jadi mula lah naik hanginc lect niey....dan tempias2 kena dgn kami paling sedih kami tak disuh pun bntng sbb mini projek kami sama mcm tutorial yg dia bg sebenarnya tak sama pon...oK TAK SAMA LERH...

Kisah kelas ke-3 lagi malang hahahha ada ujian web....otak dah tak boleh nak fungsi da..langsung tak boleh nak buat apa2 langsung tak boleh nak jwab...mati ler....ma aikkk pinter aq terletak disana la....owh no.....

Akhirnya berakhir hari malang....(bowink plak ceta mcm niey hentam jak la...)

bukan mudah untuk menjadi seorang penulis.

         Ellow2  n hye2 semua hehehe...entri kali nak bercerita sedikit tentang kerjaya seorang penulis...
Sejak semenjak dua menjak niey sejak berkwn rapat dgn seorng penulis majalah niey mmg banyak motivasi yang dapat di perolehi...sapa penulis 2 tak perlu lah nak di bagi tahu niey.heheh tapi dia adalah seorang penulis majalah motor...

      Menjadi seorang penulis majalah niey bukan senang sebenarnya dan bukan mudah seperti apa yang kita fikir kan, hal ini kerana menulis perlukan kita berfikir luas dan mempunyai pengalaman yang banyak..tapi yang best nyer jadi seorang penulis majalh niey kita dapat menjelajah tempat urank seperti peribahasa jauh perjalanan luas pemandangan, tidak lah kita menjadi seperti katak di bawah tempurung...heheheh ok ka 2?ok la kot kan heee...Sambung cerita kita key..mcm nie seorang penulis perlukan idea yang bernas untuk menhasilkan sebuah tulisan yang boleh diterima umum dan dapat menarik minat pembaca....Jadi kadang2 seorang penulis niey bila nak buat suatu cerita 2 perlukan idea kan?so kadang2 berkerut dahi memikirkan apa yang perlu di muatkan di dalam majalah tak bg2 kwan2?

     Nak jadi penulis perlukan kesabaran dan ketengan tuk berfikir dan menghasilkan karya mereka...heee cukup sama disini jak la yg dapt sy uls kan heee...

P/s ::Buat pembca diluar sana jangan la sesekali nak meperlekahkan hasil krya orng sbb bukan mudah nak jadi penulisa dan menghasilakan sesbuah carita yang boleh diterima umum....\m/