Demam

Salam
Morning all....
wahhhhh 1st time rasa nak bangun-bangun papgi terus online and then buka blog...
ada kemajuan cikit lah rasa nyer....bukan ada kemajuan tu tapi i really miss my blog...memandang kan sejak kebelakangan nie tak buka blog bukan di sengaja kan dan bukan juga kerana sifat malas...
tetapi disebabkan keadaan kesihatan yang tidak mengizinkan lah kata kan owo....maksud nyer bebaru baik dari demam lah hehhehe...

sebenarnya tak baik sepenuh nyer lagi tapi kalau asyik dimanja kan jer demam tue
susah nak kat lah kan....sebenarnyer kan that all

Saya nak Jadi Bloglist Terbaru Cik Purple

salam...

ta daa SS datang lagi untuk post entry yang ke-2 pada hari jumaat yang mulia lagi indah ini dimana
 kali niey nak join cik purple punya segman pula...segmen kali niy bertajuk
seperti di atas best tak?macam best jer dengan baik hati dan ikhlas nye SS nak jadi cik purple punya bloglist...so tanpa berfikir panjang dan dengan lama SS pun join lah....



nak tahu tak syarat-syarat nya...click jer kat title tu ok?
yang mampu SS bagi tahu kat kamu ialah ....
 tarihk tutup : 06/06/2011
(tak nak lawan tauke lah kata kan  ^___~ )


sekian tQ

Ben Ashaari Ajak Serbu Blog Baru

salam semua....
selamat berhari jumaat yer...bagi kaum adam tue jangan lupa
menunaukan kewajipan, tak perlu nak nyatakan sememang kaum adama tahu sendiri kan..
oppppssss hehehe niat bukan nak berceloteh sebenarnya
tapi hari ini terasa ringan tangan,badan minda dan tulang btemulang nak join segmen yang di anjurkan oleh bro  Ben Ashaari...


sanggat simple tapi bagus tuk aq yang baru jer mengenali dunia blogging niey hehehhe
jom ramai2 kita serbu..jummm jummm jummm..
ok nak tahu syarat2 nyer just klik jer kat title kat atas tue ok?
sbb malas nak menaip terlalu panjang kan...nanti di kata melawan tauke pula kan?
bek la...

ta daaa.... wslm

Giveaway Belog Nemomimosh

salam....
Hellow n selamat petang semua....
terasa diri niey terlalu rajin maka bila c butterfly terbang 
terlalu rajin, maka nak join la ckit  seperti yg bertajuk yg kat atas tue..korang nak tak???
best taw....

terasa nak join???
jom ramai2 kita join....
just click  kat title kat atas 2... niey jer....



jum22 sbelum ttp....
tarikh tutup nyer pada 31 may 2011 mcm yg kat ats 2...
yg best nyer taw...boleh choose sendiri dya nyer hadiah
mcm yg kat bwa 2...just pilih satu jer..
join jgn tak join key....


just choose one only...
best kan?
let's me think first...
which want i want 2 choose...heeee
apa pon haopely lah sy menang ekkk...nk sngt222  ^____^

oppsss hmpir terlupa pula nak tag sapa ek???
bek lah sy tag tis person





Cara menagani perasaan marah dgn kadar yang murah

Salam to all reader la kot....
entry kali ini saya nak berkongsi sedikit tips cara nak menagani perasaan marah..
sememangnya kita tidak akan lari daripada perasan marah...sebab Allah dah memang ciptakan kita dengan perasaan seperti ini...Jadi kita sebagai hambanya haruslah terima dengan hati yang terbuka dan redha...

Perasaan marah?
Sebenarnya perasaan ini wujud bila kita berasa tidak puas hati dengan sesorang dan ada salah faham yang berlaku. Di samping itu juga perasaan marah wujud bila kita dalam keadaan emosi yang tidak stabil contoh nya ketidakpuasan dan kekecewaan...
Kalau kalian nak tahu syatian suka saat kita berada dalam keadaan seperti ini...kalau iman kita tak kuat maka kita akan terpesong....

Cara mengatasinya:::
ini dia jawapan nya
1. Bawalah berehat dan tengan kan lah fikiran kita.Dengan ini perasaan marah kita akan beransur pulih..sekiranya perasaan marah masih lagi wujud dalam diri kita maka lakukan lah tips yang kedua.

2. Bawalah tidur, dengan tidur kita dapat rehatkan otak kita untuk berfikir seketika,sekiranya masih tidak dapat meredakan perasaan marah kita teruskan dengan tips yang terakhir.

3. Tips yang ketiga ini pula ialah kita bawa berwuduk, hal ini kerana api kemarahan boleh diredhakan dengan menggunakan air wuduk,dan seterusnya bawalah beribadat dengan menunaikan solat dan berzikir serta berselawat keatas nasi junjungan kita...Sekiranya perasaan marah tidak dapat ti tangani bermakna kita adalah serendah-rendah iman....

Life is not easy

Good nite to all of you....

1stly about the title life is not easy right? 
ok lah kawan2 suma mari lah kita berkongsi yer.....
bek lah tak semua yang kita harap kan akan menjadi kenyataan kan?
kadang2 kita berfikir diri kita ini sempurna kadang2 kita lupa sapa diri kita...
kadang2 kita lupa apa yg kita buat tue betul ataupun tidak....
kadang2 apa yg kita buat tue buat org terasa dengan apa yg kita lakukan...
dan perlaku kita,pertuturan kita dan pergaulan kita menimbul kan ketidakpuas hati pihak lain...
jesteru itu....
sebelum kita nak melakukan sesuatu perkara tue
jaga lah pertuturan,tingkah laku dan pergaulan kita....
ok semua????


wakwakwakwakkkkk tak jelez pon.....buat malu jer..

elow suma memandangkan lama dah tak update blog akhir nya mula aktif kan diri balik
mcm chipmore kan???kejap ada kejap tda heheheh...pelik lah manusia seorng niey kot la pelik hehehee...may be yes may be not heheee...

ok baik lah apa motif entry kali ini?korang nampk tak title kat atas 2...nah e2 dya post aq kat FB
Kenapa?
Mengapa?
Bagaimana?
Bila kah?
ishk2 ada2 jer taw...ok lah
baik lah....
mcm ini...
entah lah heheheh
bingung ckit...
mcm mana boleh terfikir nak buat post mcm tue...sbb nyer kan teringin sngt2 nak memiliki sesuatu benda tuttt...
dah lama sngt nak miliki nyer tapi masih belum tercapai g....
oh mummy bila kah akan kue miliki benda tuttt.......
nak nak nak sngt2 taw....
dalam masa yag sama kan.....(jelez tue bila owg ada benda tue..)
apa pon impian aq....1 day aq nak dpt kan nyer jgk hehehhehe....
ok apa benda tutttt???
ter ingin nak miliki DSLR nikon e2 la bnda idaman aq....(hahahhaha buat suspen jak)

gmbr niey aq ambil dr Mr.google heee

alangkah indah nyer hidup kue andai kue miliki nyer hhehehhe


Selamat Hari ibu...

Hari ini adalah hari ibu...
ok sy nak ucapkan selamat hari ibu buat yg bergelar ibu...
walaupan apa pon korng panggil mom krang mummy ka...mom ker..ibu ker bonda ker..mak ker..apa2 jela iya nyer ttp sama...hehehhe

Dan teristemewa buat mummy kue...mummy tanpa mom tak kan ada aq d cini..
tak kan aq menjadi insan seperti ini..
tanpa mue mummy tak kan aq mampu untuk membesar dan tanpa pengorbanan mu serta kasih syng mu tak kan aq hidup bahagia seperti ini...

Kue akui  disaat aq menagisi dan meratap pendiritan saat2 kecundang bercinta,hanya mummy tempat kue megadu..hanya mummy penenang jiwa raga kue..mummy tak kan ada aq d muka bumi ini...
mummy terima kasih kerana menjaga dan mebesarkan aq...
mummy i love u to much....
tak kan ada kasih syg yg terindah seperti diri mue mummy....

kasih sayang mu tiada bandingan mumy...i love u..

dan buat bakal mak mertua kue heheheh happy mother days mama...
tym tunang


Rasa mcm nak post something...

Ellow...ok guys kali niey post entry yg  merapu ckit padahal langsung tak ada idea...hentam jak la...law rasa nak baca...bca jer la..law rasa tak nk baca never main just ignore jak la yerh....

Sebenarnya tak ada apa nak post pon....cuma bila dah becuti otak pon bercuti langsung tak ligat nak berfikir...

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Rasa nak reward tak??

Kalau anda rasa nak reward sy ada jawapan...
nak buat duit tambahan...mari lah...kita sama2 berkongsi...
apa orng kata sharing is caring kan?jom joint...
tak perlukan modal pon....
arrr ini lah dya...korng perlu lah sing up kat link kat atas tut...
yg mana ek?ala yg post bertajuk http://mssurayah16.blogspot.com/2011/05/how-does-getting-rewarded-through.html
joint jgn tak joint taw....


Bila Nak khawin??

Salam n selamat pagi semua...hehehhehedi awal pagi yg mulia ini...semua hari ini berjalan dengan lebih lancar dan penuh kebahagian hopely amin...

Sebenarnya kisahnya mcm ini...korng lemas tak bila urank tanya bila nak khwin???
owh nooo bila mood tak ok mesti korng rasa dorng ini busy body ckit kan....sabar jer lah n tgu jer la...
Wahai2 orng semua apa nak ckp ekkkk yg tak sabar nak rasa nasi minyak kami 2 sabar jer la tak lama lg kot or lama g kot hehehhehe pasti ada kad jemputan tuk kmurang nnt...sure lah...

Honestly i'm not ready nak jadi isteri org...selagi tak dapt kerja mcm mana nak khwin kan?lgpon dan memandangkan Mr.Hero tak paksa sngt sbb dya memahami perasaan ini....sebb Mr.Hero kan pernah remaja jgk dia dah lalu apa yg pena tgh aq lalui skang niey...hehhehehe

Lgpon kalau dan smapi seru nya nnt...pasti kami akan khwin jgk...apa yg penting doa kan semoga jodoh kami berpanjangan bg insan2 yang nak rosak'n hubungan kami....sorry 2 says lah...tak ada apa yang dapat rosak'n kami selain Yang Maha Penentu Allah

ku menunggu-Rossa


ku menunggu,
ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

na...na..na..na..nanana....

repeat reff

i love this song to much i don't know why....

FACEBLOG

Elow2 salam semua...entry kali ini lain dari lain kot....Faceblog apa benda tue sebenarnya?law nak tahu mai la baca ...key..


Apa benda sebenarnya faceblog niey?
ok no bad let's explain....

Faceblog niey kata kunci nya adalah  UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA.

dalam pada itu faceblog ini dapat membantu kita dalam dunia blog ini taw...faceblog ini jua lebih kurang lah mcm facebook dimana law facebook kita boleh berhubung dan merapatkan hubung sesama kawan...ala lebih kurang mcm lah kot faceblog ini...jom joint...jan segan2 taw...mmg best taw...kita boleh dapat tambh ilmu dan yg paling best nyer....blog kita pon ada pembangunn skit...dari tak cantik jd cntik..dari yg simple jadi yg advance...best kan kawan2?cuba lah heheheh... \m/