Jom sertai Blog Pilihan Mingguan Askrie Hishamuddin!

Hello semua...
hehehdi hari kebaikan dan kebalikan aku,dengan rasa berpuas hati dari apa yang terjadi sebelum ini
terasa nak mulakan nye dengan mengikuti segmen hehehehhe
ada sapa nak join tak?
marilah join click jew katbanner bawah ini ok?





SEGMEN JOM BLOGWALKING RAMAI-RAMAI

As'salam...
selamat pagi isnin semua...siapa-siapa yang berkerja tue..selamat memulakan kerja dan kepada semua pelajar,mulakan hari anda dengan pergi kesekolah dan kekampus,biar hari ini lebih baik daripada semalam ok?
Pagi-pagi ceria ini nak join satu segmen yang dianjurkan oleh

nak join ka?mai ramai-ramai kita kasih gempak dan kita bagi meriah segmen ini lagi
click kat banner bawah ini ok?


Dan akhir sekali
saya tag thie person lah...


Segmen Mencari Blogger Wanita

Hellooo...hello...hai selamat malam semua...
malam ini nak join segmen lagi sambil-sambil tengok mari menari,so join la segmen ini...

nak join ka?tapi tuk kaum hawa jew taw...
click kat banner kat atas tue ok?

Apple Pink Bow Giveaway

As'salam...
nak join GA Apple Pink Bow 
wahhhh best apa....
nak join ka?jom ramai-ramai 
join syarat-syarat nya click je kat banner kat bawah ini ok?
dan saya tag
tis person



Segmen Domo Mega : Kehidupan Duniaku

As'salam
hello...hello...hello and hye semua...jom joim segmen..
nak join click kat banner dibawah ini ok?


nak tahu syarat2 nyer ek??
korang baca jela kat blog empunya segmen ini ok?
malas nak taip banyak-banyak nanti hilang pula idea aku ini hehehhhehehe
ok mari kita mulakan bercerita....
tenguk kat bawah ok?

|
|
|
|
V
Nak tahu kisahnya?
nama blog saya fly like butterfly kenapa saya letak nama macam itu?
pelik ke  saya rasa macam tak pelik jer
sebenarnya kan butterfly ini boleh terbang sana sini boleh hinggap kat bunga-bunga
macam itu juga saya,saya nak hidup bebas walaupun bebas tetapi berlandaskan hukum islam gitu lorh...
saya suka kan keceriaan dan kebahagiaan kalau saya bahagia jadi saya nak bahagian kan semua orang
dengan temankan mereka untuk bergelak tawa dan menjadi pendengar yang setia..
saya nak semua happy dan ceria..
kalau sapa-sapa yang ada prob dan ada krisis dengan pasangan terutamanya remaja
jom lah berkongsi dengan saya.saya juga boleh jadi best secret keeper dan pendengar yang setia..insyaallah..
dan kalau nak tahu beginilah kisah hidupku....
-
-
-
-
taaa daaa finish
-
-
oppppsss lupa pula saya tag tis person
-
-
ta daaa ini baru betul-betul finish



Segmen Simple : Kalaulah...

As'salam
hye semua selamat berhari jumaat yer...okai?
baik lah disini saya nak berjoin lah satu segmen yang simple tuan dia yang cakap lah...
yang mana bertajuk "kalaulah"
rasa nak join ke?
click dekat banner bawah ini...


cerita bermula::

Kalaulah aku jadi seorang photogrpher aku nak jadi photogrpher yang paling berbakat dan berkemampuan
jadi orang tak kan pandang serong kat aku..
dan bila aku dah cukup duit aku nak melebarkan sayap aku dengan membuka kedai cuci gambar dalam kedai 
aku nanti aku akan menyediakan perkhidmatan sama seperti kedai-kedai yang lain seperti cuci gambar, ambil gambar, tapi yang  membezakan aku dengan kedai yang lain ialah aku nak sediakan perkhidmatan outdoor dan inddor photoshoot...ok kan?
selain itu juga aku akan menyediakan perkhidmatan menyunting gambar,banner dan macam-macam
lagi..
dan bila aku dah jadi photogrpher yang bergelar jutawaan,perkara pertama yang akan aku lakukan ialah aku nak hantar my belovved mummy menjalankan ibdah haji..dan aku akan buat sebuah rumah untuk my familly..dan aku akan paggarkan semua kawasan tanah rumah yang aku diami sekarang dan aku akan bangunkan kampung aku..dan aku akan hantar adik kesayangan aku belajar kat temapt di ingini
akhir sekali aku nak berbakti kepada orang yang kurang bernasib baik dan aku akan sediakan dan membantu ibu tunggal dan mendorong mereka untuk terus hidup bahagia,kerana tak semua orang boleh hidup bahagia dan sempurna,tak salah rasa nya andai kita berkongsi kebahagiaan dengan orang lain,tapi biarlah berpadah-padah...that all's

wooooo panjang juga angan-angan aku ini yer...
^____^
peace all

Lirik lagu sisa kisah kita-Lena AF9


Dari sisa sisa kisah kita berdua....
Tak pernah ada persefahaman...
Walau dalam cinta...
Tiada guna penyesalan
Jangan berdusta
Usah menafikannya
Ini kesudahannya

Tangisan air mata
Tak bererti lagi

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Dari sisa sisa kisah kita berdua
Tiada pernah ku sangka
Akhirnya begini
Usah kau coba merayu berkata dusta
Jangan pura cinta padaku
Meminta ku kembali

Tangisan air mata
Tak bererti lagi

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Oh tuhan, berikanlah ku
Kekuatan

Jangan kau ganggu aku lagi
Jangan kau coba tuk permainkan
Sakit di hati yang rapuh ini
Yang telah kau hancurkan
Yang kini sudah tertutup buatmu
Untuk selamanya
Tuk selamanya

Lirik lagu cinta Teragung-Hazama AF9


Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk....
Memujuk hatimu
Mencintai aku....
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu........
ohh...owh...owh...owh....

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan..
Menagih cinta
Teragung darimu...

Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya
Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu
owh..........

Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurah kan semua
Isi hatiku.....

Juara AF 9

As'salam..
selamat pagi semua...have a nice day
Wowwwww tajuk best pagi ini,apa tak nyer sebab saya berpuas hati apabila Hazama dinobatkan juara AF 9 dan juga merupakan AF yang terakhir sekali, hal ini kerana tak kan ada AF lagi untuk tahun yang seterusnya...

Kemenangan Hazama sememangnya berbaloi, hal ini kerana hazama begitu berbakat dan bersikap humble..
dan buat Lena syabas kerana dapat mengalahkan Fina dan Azri...

Apa pun Good luck untuk Hazama,Lena.Azri dan Fina dalam menceburi bidang nyanyian,jangan lupa diri tau?


Hazama..i'll owez support you...


Siap akan bergelar juara AF 9?

As'salam
selamat malam semua...
rasa-rasanya apa yang korang ngah buat sekarang ini?
saya pasti mesti ramai yang ngah duduk menghadap TV kan?'betul tak?
heheheh mestilah betul....
Mesti korang ngah tengok AF kan sekang niey??
heheheh sama lah kita hehehehe saya pun sebenarnya ngah AF rasa-rasa nya sapa yang akan bergelar juara?
adakah
-
-
-
Hazama
-
-
Azri
-
-
Lena
-
-
Fina

nak tahu jawapan nyer?
kena lah tengok sampai habis...nak tunggu keputusan nyer sambil2 lah kita be belog yer...jun...jun....

Andai aku ini jutawan ..Blogger

As'salam...
nah ini dya segmen di awal pagi yang boleh mengerakkan otak aku untuk berfikir
dah lama rasanya aku niey malas nak berfikir...jadi dengan penuh rasa hormatnya 
aku join lah segmen abg benkita nie...heheheh

korang nak join ka...click jer kat banner tue
okai?

 karangan saya ^____^ :

Sekiranya aku adalah seorang jutaan..blogger
maka aku akan membeli sebuah DSLR...wowwww best owh boleh jadi phorogrpher terus ini...
bila aku dah beli DSLR aku nak gunakan duit aku tue dengan 
membina sebuah studio untuk buat indoor photoshoot..ada sapa-sapa nak
sukarela nak jadi model aku?sila lah angkat tangan and angkat kaki korng(main-main jer)
tapi nak buat studio itu betul ok?

dan akhir sekali aku nak kumpul kan semua blogger-blogger yang otai2 dan yang baru...nak buat photoshop bersama...sambil2 mencungkil bakat yang terpendam,betul kan?
dalam pada itu boleh mengeratkan hubung silaturrahim serta dapat berkongsi semua ilmu...
sejuta kenangan terukir disebuah gambar...

Gadis 18 tahun berkahwin 11 kali

As'salam
Korang baca tak tajuk kat atas tue?
mesti korang dah bacakan....apa-apa pun mesti tajuk kat atas tue yang di baca dulu....
apa dah....sungguh mengejutkan bila teguk tajuk..masa-masa membaca berita secara online tetiba terbaca satu artikel yang membuatkan terasa ingin membaca dan ingin tahu mengenai tajuk kat atas tue...

gambar ketikaa ditahan dalam satu serbuan pelacuran


kejadian ini berlaku kat jakarta, dimana seorang gadis bernama Fitriasih yang mana berusia 18 tahun telah berkahwin selama 11 kali dalam tempoh masa 11 bulan dengan lelaki arab yang  berlain...wow sungguh dahsyat..
alasan Fitriasih berbuat demikian adalah disebabkan belenggu kemiskinan?

Persoalannya perlukan melakukan seperti ini untuk memperolehi wang untuk lari daripada belenggu kemiskinan?

ikuti berita penuh

-
-
-
-

Terengganu menang piala FA 2011

As'salam
wah...wah..wahh
tajuk kat atas tue....
terengganu menang piala FA 2011 semalam selepas mengalahkan kelantan...
perlawanan ini berlangsung di  Stadium Nasional Bukit Jalil Kuala Lumpur.

terengganu mendapat 2 gol, manakala kelantan pula hanya mampu menjaringkan satu gol...kelantan membuat jaring pada minit yang ke-79...

apa-apa pun syabas buat negeri terengganu yer....

1st Giveaway by Zahran Fashion & Happy Birthday Thaqif


As'salam
selamat malam semua...
baik la di malam yang sungguh sejuk ini...
terasa nak mengaktifkan diri dengan join giveway ini,so boleh lah panaskan diri ini...

nak join ker?click jer banner ini ok?

cucite cucite....
GA ini d lancarkan bersempena ulang tahun anak bagi pemilik zahran  fashion..
yang keberapa tahun ek?
yang kedua tahun wahhh cumien masih kan?
sebab itu la kak zu kita ini melancarkan 1st GA by zahran fashion & Happy bufday Thaqif..

nak tahu tak hadiah nya?'wowww sungguh lumayan taw..
&
syarat-syarat2
-
-

nak tahu ek jom lah jenguk blog kak zu kita ini...

and lastly nak wish to anak kak zu..
happy bufday 2 u..
happy bufday 2 you
 happy bufday to thaqif...
selamat panjang umur 
dan semoga taqif menjadi anak yang solehah
amin ya rabil al'amin





Trip 2 kudat ~~

As'salam

wow tajuk tue macam best je kan?
ok lah memang best pun sebenarnya memandangkan sekarang ini kan musim cuti sekolah...
jadi ini lah masa nya family berkumpul ramai-ramai dan menhabiskan masa bersama...
mengeratkan hubungan lah kata kan...
tak begitu...

baru-baru ini saya n family saya p bercuti kat sebuat tempat yang mugkin terkenal juga lah...
yang berada di sabah iaitu kat kudat....kudat ini terkenal dengan Tanjung Simpang mengayau...
jom bersantai nikmati lah pemandangan kat kudat...
ini dia tempat yang telah kami kunjungi....
wowoooooo....

ini adalah gmbr aq...korang rasa2 boleh tak jadi model law mcm niey?heheheh
(perasn la 2 heheheh)

gambar ini masa kat kilang madu 

my grandfather,mummy,aq n adq beraksi d pantai bak-bak

ini masa nak pilih tempat makan malam..
kat esplande.. tempat makan ini atas air...best apa..

my sporting n pretty mummy...
kat tg simpang megayau

kazzen2..cantik kan pemdng nyer..sama2 cantik mcm kazen2 aq..

my family







ini grandfather aq...walaupun dah berusia
tp ttp encom lagi apa..

me n my kazennn
-
-
-
-
-
-
Happy Holiday & sweet memory with my family...
^_____^

Kemalangan Jalan Raya

As'salam

Nak jadi pemberita lah hari ini heheheh...kejadian ini berlaku ketika saya dan tunang tercinta nak pergi ke kota kinabalu di mana berlaku kesesakan jalan raya yang disebabkan kemalangan jalan raya...ikut kejadian ini...

8hb jun 2011...satu kejadian kemalangan berlaku di jalan raya yang melibatkan sebuah kereta dan juga sebuah motosikal di kawasan pengalat papar....kejadi ini berlaku kira-kira dalam jam 2.00 petang...di mana motosikal yang terlibat dalam kemalangan  termasuk di dalam kereta...saya sendiri tak tahu macam mana kemalangan ini boleh terjadi,sebab masa sampai kat tempat kejadian tue mangsa dah kena hantar oleh ambulans..
kita doa kan selamat lah mangsa kemalangan itu yer...

wow sungguh dahsyat kan?
p/s:berhati-hati di jalan raya ingatlah orang yang tersayang

. My Anniversary Giveaway .

As'salam

selamat pagi semua.....happy wednesday kawan-kawan semua...
di pagi yang mulia ini nak join satu giveway..
alang-alang giveway ini mudah jadi join jela....
syarat-syarat peyertaan pun mudah juga kan...
itu yang tergerak hati nak join tue...
nak tahu syarat-syarat nyer....just click banner tue jer...


nak niey dah hadiah nyer...cumien kan?


dan saya tag tis person...


Cara masukkan lagu dalam blog

As'salam semua...apa khabar anda para blogger semua?
Hopely semua sihat lah yer...
entry kali berbeza sekali dan buat julung-julung kali nya saya nak membuat simple tutorial, ini pun diatas pertanyaan kawan
maka saya pon buat lah the simple tutorial buat para blogger yang baru ok...

tutorial nyer :)

1. Mula-mula korang pergi ke bahagian Dashboard.

2. Kemudian, pergi ke bahagian Design untuk edit layout korang tue...

3. Sesudah tue korang boleh lah click bahagian yang Add Gadget, dalam Add Gadget tue korang dikehendaki untuk membuat pilihan...banyak pilihan yang orang boleh..korang explore lah sendiri yer...

4.  Dah nama nya tajuk cara nak masukkan lagu jadi korang kena lah pilih yang HTML/JavaScript.

5. Selepas itu korang boleh lah masukkan code lagu yang korang nak masukkan tue....
kan simple jer...macam mana nak dapatkan code lagu tue?ok senang saja korang boleh try kat salah satu laman web ini.
-
-
-

Anyway good luck and selamat mecuba ^___^

p/s::hopely dapat membantu lah yer...