Hidup jangan jadi Penipu...

Assalammualaikum w.b.t

saya nak mengulas sedikit isu yang panas heeee...entari ini ditulis bukan untuk mengaibkan siapa2 dan buan juga untuk memalukan mana-mana pihak tapi sekadar untuk renungan kita bersama dan juga sebagai pengajaran dalam hidup kita...tiada kaitan dengan mana-mana pihak,entri niey ditulis bukan berdasarkan pengalama tapi adalah hasil daripada pembacaan saya sendiri....

Hidup jangan jadi penipu ya...sudah nyata kan menipu itu berdosa, tak takut kah anda dengan dosa,ya kita tahu dan kita sedar yang kita cuma manusia biasa yang tak lari daripada melakukan kesilapan...tapi seboleh kita harus mengelakkan daripada menjadi penipu dan pengkhianat,terutama sekali dengan orang TUA kita,sedar kah anda orang tua ibu dan ayah itu sngt lah penting dalam kehipun tanpa mereka siapa lah kita dan tak mungkin kita akan lahir dan tak mungkin kita akan membesar seperti ini,dan andai hidup kita tak berjaya bukan bermakna disebabkan oleh orang tua kita tetapi tepuk dada tanya lah selera..memanr mereka yang mencorakkan kain yang putih tetap,salah kan diri kita sendiri,kerana punca kegagalan dan kejahatn adalah berpunca dari diri sendiri,sedarkah anda...?

Andai sekali pun ada mempunyai masalah letak kan tepi egois kita dan bincanglah dengan mereka nescaya pasti ada jalan penyelesaian yang baik dan sesuai dengan  bekerjasama bukannya cara yang menipu...
marilah kita renungkan bersama dengan apa yang telah dan pernah kita lakukan selagi masa belum terlambat berlaku lah jujur dan meminta ampunlah nescaya akan dibukakan pintu kemaafan buat diri kita...Amin insyallah...marilah bersama-sama kita melalukan anjakan paradigma,dari sesuatu yang buruk kepada yang baik,dari menipu kepada yang jujur....


p/s :renung2kan lah apa yang kita lakukan pasti ada balasan baik didunia mahupun diakhirat...

Mood Offline




Assalammualaikum…..w.b.t

Hello reader(wow wow wow ada ker jgk org baca blog sy niey yer…)ala perasan sekali skala apa salah nya kan?
Rasa nya memang sy niey bukan jenis blogger tegar lah apa tak nya kejap update blog pas 2 lama dah menghilang dah tak update2 entri dah…memang tak tegar la…penyakit M dah menular biasa la buat entri mesti ada mood dan ada feeling ini pun nasib baik tengah dok boring yg terover lah heee….dan nasib baik ada peneman setia…nak tahu tak apa dia?tring tringggggg…100plus lah…this my favourite okey…abai kan heee,sebenarnya memag susah nak jadi blogger ini apa tak nya nak jadi blogger niey mesti ada identity sendiri kan?susah cukup susah,selama sy asyik berfikir jer apa identity dan apa tujuan saya menulis blog dan apa motif bog sy…huuuu dahsyt 2…ok sejujur nya sy bukan lah seorng blogger sy tulis blog pun sekadar sesuka aje taw…sy blogger bebas…macam2 nak update tapi semua lebih kepada luahan perasaan taw dan ikut mood (ada ker?)hahahhahaha(gelak sengal)

Lepas nie nak test bakat dan daya imiginasi lah…nak buat cerpen pendek dan maybe buat novel…sapa tahu…ada hati….(nanti kan update nantiii)heheheh main2 jer la…insyallah ada idea n mood adalah,mana tahu terhasil kan…

See u the next update…^^